zaterdag 24 februari 2007

Hoe een wagen invoeren van Frankrijk naar België DEEL 1

Gisteren heb ik eindelijk bij het DIV in Brussel mijn nummerplaten mogen afhalen. Vanaf vandaag is er een "nieuwe" GTV6 in verkeer gebracht.

Voor autoliefhebbers die ook een wagen willen invoeren maar niet weten hoe geef ik een kort overzicht van de procedure :

In mijn geval ging het om een aankoop in Frankrijk maar de algemene lijnen van dit verhaal zijn geldig voor de meeste landen behorend tot de europese gemeenschap.

1. Aankoop in Frankrijk
Na de gebruikelijke kontroles en checks dien je ervoor te zorgen dat de franse verkoper je een "certificat de non-gage" bezorgt (hierin verklaart de prefectuur dat er geen probleem is om de plaat over te dragen dwz geen openstaande fiscale schulden of boetes) en een "certificat de cession". Een bewijs van recente technische kontrole < 6 maanden is handig maar moet niet .

2. Transport van Belgie naar Frankrijk.
Verschillende opties :
-je regelt een transporteur die de wagen ophaalt -nadeel kan wat tijd in beslag nemen
- zelf : met een auto-ambulance
-zelf : onder dekking van de platen en verzekering van de franse verkopen - indien deze daar mee akkoord is
-zelf : met belgische nummerplaten onder dekking van een belgische verzekering. Meld het voertuig aan als een tijdelijk vervangvoertuig en vraag een groen verzekeringsbewijs voor dit tijdelijk voertuig. De meeste verzekeraars doen hier niet moeilijk over maar weet wel dat zij strikt genomen dit niet moeten toestaan.

Geen opmerkingen: