donderdag 2 juni 2011

Deelname Fauquemont Classic Heuvelland rit- 28 mei 2011

Het jaar 2010 was rustig en dat gaan we in 2011 ruimschoots compenseren !

Vorige maand deelgenomen aan de Storico rondrit van Alfa club Quadrifoglio en afgelopen zaterdag 28 mei gingen we meerijden bij onze Noorderburen.  Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Autosport Fauquemont.

Om 7u30 werd iedereen verwacht in een hotel in Valkenburg.  Met 70 deelnemers mag je gerust van een succesvolle organisatie spreken.



We zien wagens van alle jaren en types met een licht overwicht van de "engelse" cabrio's.  Ieder zijn voorkeur natuurlijk -).
Het aantal italiaanse wagens was beperkt - blikvanger was een zeer mooie Alfa  Guilia TZ uit de jaren 60 , daarnaast nog wat Spiders een enkele Bertone, Fiat x/19 en een Lancia Delta.  De GTV6 was de enige 6-cylinder Alfa.

Het roadbook voerde ons via Nederlands Limburg (Slenaken), de voerstreek richting Stavelot.


Hele leuke wegen -)

Een van de stops was het dorpje Limbourg. Enkele foto's genomen op het oude marktplein.










Op het traject ook enkele wegen uit de Boucles de Spa, sensatie gegarandeerd.


 De beek doorwading was een hoogtepunt. Water dat aan alle zijden opspat zou een sensationele foto opgeleverd hebben  !!! Ik heb voor de voorzichtige aanpak gekozen - Alfa's en water..... .


Een andere hoogtepunt in de namiddag was het traject van de heuvelklim in Teuven, met enkele deelnemers vormden we een vlot "treintje" om deze heuvel eventjes op te sprinten . Na enkele bochten moesten we vol in de ankers, een tractor met een aanhangwagen vol toeristen versperde ons de weg.
Voorbijsteken was niet mogelijk en we hebben dan tegen 20 km/u  de top bereikt.  
"Balen als een stekker" ;  zouden de nederlandse collega's zeggen.

Misschien me volgende keer eens echt inschrijven voor de heuvelklim in Teuven -)-)


Om 16u30 finishten we onder een boog op de grote markt in Valkenburg.  Er is een mooie foto van gemaakt door de organisatie maar ik krijg deze pas bij kerstmis 2011. Dus nog even geduld.

Van de 70 deelnemers , fnishten er 62 ploegen.  Wij waren 14 de geklasseerd, niet slecht omdat we ons op het rijplezier hebben gericht in plaats van op de vragen en opgaven.



Volgende week 4 en 5 juni Spa Italia op Francorchamps, dan gaat de GTV terug het circuit op...

1 opmerking:

insight travel zei

Hele mooie foto's!
Insight travel